BLOG: EGYPT | Betoverende schoonheid van de Egyptische woestijn

🇺🇸 CLICK HERE TO READ THIS TEXT IN ENGLISH 🇬🇧

Terwijl er nog wat zand tussen mijn tanden knispert, denk ik terug aan een geweldige reis door de Black and White desert. Zodra Tamer, mijn gids, chauffeur, kok en muzikant, ontdekte dat ik wel van wat avontuur houd, nam hij me mee op een crazy Joy-ride. Gierende banden, scherpe bochten, stijl omhoog en naar beneden. Zand all over the place. Terwijl Egyptische muziek uit de speakers knalde, hing ik gillend uit het raam voor de beste shots en balanceerde ik bovenop het dak voor nóg betere uitzichten 😎.

Overal waar ik keek zag ik prachtige natuurstenen sculpturen schitteren in de felle zon. Ik voelde het goudgele zand tussen m’n tenen en voelde me zo blij als een kind.

Ik mediteerde en nam transmissies op in kleine kristallen grotten, onder de sterren, in de vroege ochtendzon en bovenop een machtige zwarte basaltberg.. Woestijnvibes zijn magisch en zo divers.  Licht, zacht, diep en krachtig tegelijk.

Na Tamers Egyptische muzikale magie op zijn fluiten bij het kampvuur, sliep ik als n roos onder de maan en de sterren. Met behulp van 3 matrassen, een slaapzak, 3 dekens, 2 leggings, 3 thermoshirts, 2 truien, een muts en handschoenen had ik het behaaglijk warm 😁.

Nu ben ik weer 'thuis' op het Giza-plateau met een dankbaar hart en een tas vol overheerlijk zoete dadels die me werd aangeboden door de lokale super gastvrije familie die me had uitgenodigd voor de lunch.

Bedankt Tamer, het was geweldig. Dank je wel Adel voor het regelen van deze onvergetelijke privétour 🙏🏼.