BLOG | De wijze vrouw met zilverwit haar

🇬🇧 CLICK HERE TO READ THE BLOG IN ENGLISH 🇺🇸

Twee weken geleden nodigde mijn goede vriend Jesse me uit om een paar dagen bij hem en zijn familie te logeren. Wat heerlijk! Een gezellige korte vakantie in de Drentse bossen! Voorafgaand aan mijn vertrek echter kreeg ik langzamerhand het voorgevoel dat ‘het leven’ meer met me van plan was tijdens deze kleine trip dan een beetje wandelen, kletsen en spelen met de kids. Maar wat? Zoals altijd ‘wachtte’ ik op een teken. Die kwam in de vorm van een vrouw die nieuwsgierig vroeg of ik ook de Hunebedden zou gaan bezoeken. Onmiddellijk gierde de energie door mijn lichaam. Bingo! Dat was de hint! Hoe is het toch mogelijk dat ik, na allerlei reizen over de wereld, nog nooit aan deze krachtplekken op Nederlandse bodem had gedacht? Blijkbaar was dit het juiste moment.

Het algemene verhaal rondom de Hunebedden is dat deze reusachtige steenformaties 5000 duizend jaar geleden met de hand (🤔) op elkaar gestapeld zouden zijn om te dienen als begraafplaatsen. In de loop van mijn driedaagse avontuur kreeg ik daar een wat ander beeld bij…

Hunebedavontuur

Vanaf het moment dat duidelijk was dat ik op Hunebedavontuur zou gaan, bleef de energie maar door mijn lijf stormen. Zelfs zo erg dat er in een paar uur tijd van alles stuk ging om me heen. Ik grijnsde. Als dat gebeurt, weet ik dat er iets groots aan zit te komen. Oude onbewuste weerstand is dan aan het instorten en mijn energieveld bereidt zich voor om het nieuwe te verwelkomen. Wat er ook ging gebeuren, ik zou dus (weer) flink uit m’n comfort zone geduwd worden. Spannend! Wat stond me te wachten?

Zodra ik in mijn auto stapte, werd ik direct een vortex ingezogen: in de helderblauwe lucht verscheen een regenboog (geen regen) en overal om me heen reden talloze dubbele en driedubbele kentekenplaten me voorbij. Ik lachte. Zo gaat het altijd: alsof ik in een stroom stap met een aaneenschakeling van wonderbaarlijke en magische gebeurtenissen die mij begeleiden op mijn pad. Ik ben eraan gewend geraakt om niet naar tekens te zoeken, maar ze te ontvangen van mensen en dingen die zich uit het niets aan mij voordoen. Ik heb geleerd om toe te staan dat het pad zich ontvouwt, zodra ik me er zo min mogelijk mee bemoei. Op die manier laat ik mijn ziel/het Universum/de Bron de missie leiden. Totaal in het moment, zonder enige weet van het eindresultaat.

Portalen!

Ik bezocht heel wat Hunebedden tijdens mijn driedaagse verblijf. Mijn enthousiasme groeide met grote sprongen. Ik voelde me als een kind in een snoepwinkel. Hier wilde ik meer van ervaren! Zoals ik al zei, had ik de Hunebedden nooit echt veel aandacht en waardering gegeven, maar nu besef ik me pas hoe belangrijk ze zijn: het zijn enorme multidimensionale portalen, poorten naar de diepten van onze oerkracht! Op de eerste dag liet de schitterende zon zijn levendige stralen op de stenen vallen. Terwijl ik tussen die stenen stond, werd ik opgeladen met een golf van sensaties die door mijn hele lichaam bewoog. Wat heerlijk om hier te zijn! De Hunebedden gaven me een vergelijkbaar gelukzalig high-on-my-own-supply gevoel als bij het bezoek aan Mount Shasta, Es Vedra en de Grand Canyon. De tweede dag schuilde ik onder een immense Hunebed steen terwijl de regen met bakken uit de lucht viel. Andere bezoekers merkten me niet eens op. Ik vroeg me af of ik zelf in een steen was veranderd, onzichtbaar en totaal versmolten met het energieveld van de plek 😅.

Zoals altijd bij dit soort trips, had ik mijn microfoon paraat om alle kosmische klanken op te nemen die doorkwamen terwijl ik intunede op de energie van deze heilige plekken. Zo ontstond de Hunebed Series. De klanken helpen om te verbinden met de diepe essentie van een krachtplek en ondersteunen bij het herstellen van energetische herinneringen uit lang vervlogen tijden en andere dimensies. Bovendien helpen de klanken om sommige portalen nog verder te openen en activeren. Het is onderdeel van mijn missie.

Onverwacht

Tijdens een kleine ceremonie met Jesse die middag, ervaarde ik iets zeer onverwachts. Een giga energieveld kwam mijn lichaam binnen. Het was de energie van een wijze vrouw die had geleefd in de tijd dat de Hunebedden nog werden geëerd om hun speciale krachten. Ze liet me weten dat het haar rol is om de grootsheid van deze kostbare portalen weer te herstellen en dat het de bedoeling is dat (onder andere) zij en ik dit samen gaan doen. Oepsss… Ik zou groepen mensen rondom de stenen verzamelen en zij zou door me heen werken. Dat was de boodschap. “Oh en deze eendaagse Hunebed ceremonies gaan ‘OerCirkels’ heten,” voegde ze er nog even aan toe. Kippenvel all over the place. Daar moest ik even van bijkomen.

Verrassende ontmoeting

Op de derde dag was de magie nog lekker op dreef. Ik was bijna aangeland bij m’n volgende Hunebed toen ik een oude man met lang wit haar en een witte baard op een bankje zag zitten (in het fysiek dus hè ). Hij tuurde in de verte en maakte wat schetsen terwijl zijn hond naast hem lag te dutten. Het was net Master Merlijn, maar dan zonder zijn mantel en staf! Ik giechelde. Wat gaat deze bijzondere man toevoegen aan mijn toch al interessante reis? Zodra ik hem begroette, drukte ik blijkbaar op de ‘aan’ knop en zijn woorden stroomden als een kolkend beekje naar buiten. “Ze zeggen dat de Hunebedden graven zijn, maar het tegendeel is waar! Het zijn plaatsen waar juist het leven werd gevierd. Zwangere vrouwen werden hierheen gebracht om hun baby's veilig ter wereld te brengen! De Hunebedden zijn gebouwd op leylijnen en wateraders. Wanneer je ze met elkaar verbindt, zul je ontdekken dat ze heilige geometrische formaties vormen. Het is zoveel meer dan wat ze je willen laten geloven!” riep hij gepassioneerd uit. In de afgelopen dagen had ik al het vermoeden gekregen dat het graven-verhaal niet de enige realiteit hoefde te zijn en was blij dat deze gelijkgestemde Merlijn mijn idee bevestigde. Deze plekken voelen zo vol leven!

Helemaal tevreden en een tikkie verbaasd reed ik terug naar huis. Niet wetende dat een deel van de reis nog onthuld moest worden. De dagen die volgden stonden met name in het teken van de integratie van alle indrukken en Light Code activaties. Elke nacht sliep ik een gat in de dag. Buiten de één-op-één sessies (daar was niets aan de hand) voelden de dagen traag, mistig en onduidelijk aan. Alsof ik door een donkere tunnel liep. Ik ken dit. Het gevoel van het Grote Onbekende. Er was dus nog meer dat naar de oppervlakte wilde komen, maar m’n onbewuste weerstand zat daar niet bepaald op te wachten. Dus ik liet het zijn en gaf me over aan het ongemak.

Stukje van mijn ziel

En toen, na vijf dagen in het duister te tasten, kwam de ontrafeling van het raadsel. Tijdens een Wim Hof ademhalingsles op de yogaschool kwam er een einde aan de tunnel. Ik werd overspoeld door licht en inzichten. De Hunebedden werden ingezet voor multidimensionale inwijdingen! De wijze vrouw die ik tijdens de kleine ceremonie had ontmoet was nu duidelijk voelbaar in mijn lichaam. Zij was ik in een ander leven! Ze liet me zien hoe zij/ik vroeger als hogepriesteres verantwoordelijk was voor inwijdingsceremonies bij onder meer de Hunebedden. Ik begreep dat dat is wat mij/ons in dit leven weer te doen staat. Het overweldigde me nogal, maar haar bevestigende glimlach bracht een diepe rust. Haar lange sprankelende zilverwitte haren dansten over haar schouders. Rijen voorouders stonden achter mij/ons klaar om ondersteuning te bieden bij de toekomstige Hunebed ceremonies. Deze wijze vrouw is een stukje van mijn ziel die ik nu weer heb teruggevonden. Net als dat de Navajo sjamaan die ik ooit was weer terug kon komen toen ik de Navajo Nation bezocht in 2020. De mist was verdwenen en mijn energieniveaus waren weer normaal. Dit was het dus wat er al die dagen aan ’t broeden was… 

Ik zie dat er een schatkist gevuld met oude rijkdom naar de oppervlakte is gekomen, klaar om verder onderzocht te worden. Onze Nederlandse voorouders waren zoveel meer dan een groep primitieve mensen. Verborgen wijsheid en oude mysteries wachten om weer teruggebracht te worden naar ons collectieve bewustzijn.

Ik sta te popelen om deze Hunebed reis te vervolgen. Dit avontuur is nog maar net begonnen...

PS: wil je op de hoogte blijven van deze OerCirkels, schrijf je dan in voor de OerCirkels Waiting List en je ik laat ’t je weten als ik data heb.


Hunebed Series


I've recorded a collection of 6 Light Code transmissions with a total duration of 2 hours and 36 minutes. They will guide you on a deep journey inward. This series offers you an opportunity for purification, remembrance and powerful re-activation. Energy will be stirred up so that a deeply rooted re-alignment can take place, that's what it did to me too. Read more here.