Blog | Uit de kast

🇺🇸 CLICK HERE TO READ THE BLOG IN ENGLISH 🇬🇧

Gedurende het proces van ontwaken zijn de meesten (zo niet iedereen) van ons gewend geraakt aan het beschermen van ons kwetsbare zelf, onze waarheid binnenin. Je bent voorzichtig en terughoudend geworden om te delen hoe jij de wereld ziet. Bang dat je veroordeeld wordt en jij je een buitenstaander voelt. Om je te beschermen tegen pijnlijke gevoelens van afwijzing, heb je jezelf aangeleerd om alleen een bepaald deel van jezelf te laten zien. De rest blijft ‘beschermd’ binnenin verborgen, zwijgend totdat het ‘veilig’ is. Wachtend op het juiste moment. Wachtend tot mensen veranderen, zodat het veilig is om vrijuit te laten zien wie je bent.

Constant verwachten dat anderen je niet zullen accepteren (zelfs als het om iets super subtiels gaat), houdt je klein vanwege je eigen mindset en energetische imprints. Zo houd je die realiteit gaande. Het betekent dat je eigenlijk jezelf afwijst. In deze dynamiek geloof je (onbewust) dat veiligheid van buitenaf komt en dat jij afhankelijk bent van je omgeving om je veilig te voelen. Wat als het juist andersom is? Zodra jij je van binnen veilig voelt (ja dat vereist diep innerlijk werk), past jouw beleving van de wereld zich daarop aan en zul jij je op je gemak voelen om te zijn wie je bent (te stralen!) waar en wanneer dan ook. Zo binnen zo buiten.

Bubbel van comfort

Verscholen zitten in je eigen veilige bubbel kan natuurlijk een comfortabel gevoel geven. Je hebt dan niet te maken met de angst die gepaard gaat met ‘zichtbaar zijn’. Je kunt dan doen alsof er niets aan de hand is en verder gaan in je bubbel van comfort. Alleen zolang je innerlijke vuur het toelaat, want op een gegeven moment ga je beseffen dat jouw veilige bubbel een illusie is en je eigenlijk bang bent voor je oerkracht. Dit geldt voor iedereen, ook als je al veel innerlijk werk hebt gedaan. Er is altijd meer van jezelf te ontdekken. Innerlijke groei duwt je elke keer weer uit je comfort zone en dat voelt meestal ongemakkelijk. Dus mocht jij je volgende stap uitstellen en bang zijn om uit je comfortabele kast te komen: waar wacht je op? Wacht je tot de wereld je toejuicht en met open armen verwelkomt? Wacht dan vooral nog wat langer :-). Weet dat klein blijven uiteindelijk meer 'pijn' zal doen dan de pijn die gepaard gaat met groei. Of misschien beter gezegd: je ervaring van innerlijke vrijheid als gevolg van groei is zoveel groter dan wanneer jij jezelf gevangen houdt in je illusionaire bubbel van comfort.

Jouw bijdrage

Stel je voor dat je uit jouw comfortabele bubbel komt en je kiest voor groei… en je realiseert dat je daarmee eigenlijk een groot voorbeeld bent voor je medemens... Want JIJ hebt het lef om naar buiten te treden en je eigen inspiratie te volgen... JIJ geeft je over aan die krachtige flow binnenin. JIJ dealt met je angsten en ongemakken en gaat vooruit. JIJ zegt ja tegen alles wat er door je heen wil stromen. JIJ blaast het stof weg en laat de sprankeling van je ziel verspreiden over de wereld, zodat het de harten kan raken van iedereen die er klaar voor is. En wat als je je realiseert dat de wereld eigenlijk JOUW moed, grootsheid en innerlijke kracht nodig heeft om te evolueren naar die langverwachte hogere bewustzijnsstaat van vrede, saamhorigheid en liefde.

PS | Mocht je behoefte hebben aan wat ondersteuning: ik neem je tijdens een één-op-één sessie mee op een diepgaande multidimensionale ontdekkingsreis door je onderbewuste. Oude energieën worden losgelaten waardoor je levenskracht meer kan stromen. Deze sessie kan een verhelderend en activerend effect op je hebben en je richting geven op je pad.

Enter your text here...

Enter your text here...